De 3 meest gemaakte fouten bij het kiezen van je doopsuiker

Je doopsuiker kiezen… Ik begrijp het 100% als je het er stiekem een beetje Spaans benauwd van krijgt (of zouden het de zwangerschapsopvliegers zijn?), maar geloof me : het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Met deze 3 tips en meest gemaakte fouten bij het kiezen van je doopsuiker ben je alvast voorbereid.

 

1. GEEN IDEE?!

Voorbereiding is key!
Vooraleer je de handen uit de mouwen wil steken, moet je natuurlijk wel een idee hebben van wat je wil of wat je mooi vindt. Ga daarom niet overhaast te werk tijdens je voorbereiding. Neem je tijd om ideetjes te zoeken, eventueel een moodboard te maken en rond te kijken wat alle mogelijkheden zijn.

Tip : Pinterest is hiervoor een zalige tool!

2. OEPS! TE LAAT...

De tijd gaat soms sneller dan we denken, maar jezelf zorgen maken of je doopsuiker wel op tijd klaar gaat zijn, dat wil je jezelf besparen, toch?

 

Begin daarom op tijd! Rond je 6e maand zwangerschap is de ideale tijd om aan je doopsuiker te beginnen. Plan je doopsuikerafspraak daarom tijdig in. Wist je trouwens dat dat bij Wens & Wonder superhandig kan via onze online afsprakentool?

3. IK DOE HET WEL ZELF

Vaak voelen toekomstige mama’s zich ‘verplicht’ om hun doopsuiker zelf in elkaar te knutselen, want dan voelen ze zich een betere mama, of ze deden dat bij hun eerste kindje dus vinden ze dat ze dat bij hun tweede spruit ook moeten doen.

 

Opnieuw : bezint eer ge begint en volg je buikgevoel. Ben je graag creatief bezig en kan je je tijd nemen om je eigen doopsuiker in elkaar te steken? Twijfel dan niet en maak van dat moment een heerlijk me-time momentje en geniet ervan.

 

Weet je van jezelf dat je eigenlijk geen ‘prullenmie’ bent en zie je op tegen al dat fijne handwerk? Voel je dan ook zeker niet verplicht om het zelf te doen, enkel en alleen omdat je vindt dat het zo hoort. Bespaar jezelf de teleurstelling dat je doopsuiker niet helemaal zal zijn zoals jij het wil, en laat het fijne werk over aan een expert.

 

Dus als we je een tip mogen geven : maak op tijd je afspraak, zorg dat je wat voorbereid hebt en durf je buikgevoel te volgen!

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *